Cities of the World - Hotel Cusco

Lär känna San blas distriktet


San Blas-området är en av de vackraste platserna i staden Cusco, och när du anländer till Cusco måste du besöka eftersom du kommer att förtrollas av dess vackra gator och av den vackra kyrkan som har kolonial arkitektur.


I San Blas-området kan du hitta typiska hantverk av Cusco, barer / restauranger, hotell, boutique hotell Cusco, smycken. Kända hantverkare, målningar, konstnärer och många människor från hela världen. San Blas-grannskapet kännetecknas av att det finns mycket vackra och smala gator och fantastiska attraktioner som lockar hundratals turister varje dag till detta område.


I forntida tider (Inca Empire) kallades Barrio de San Blas T’oqokachi (Quechua) vilket betydde ”Salt Cave” och det var en mycket vacker punkt eftersom man därifrån kunde se hela Cusco-dalen. Berättelsen berättar att bland dess gator fanns de dödliga resterna av Pachacútec, en av de viktigaste inka och den som beordrade byggandet av inka-staden Machu Picchu. Av denna anledning tros det att denna plats var av stor betydelse för Inka-eliten och en av tidens viktigaste. För närvarande är San Blas-stadsdelen känd som 'balkong av Cusco', eftersom den ligger på staden Plaza de Armas och har en imponerande utsikt över hela staden.


San Blas-grannskapet har smala kullerstensgator. Dess koloniala hus har många av de bästa konstverkstäderna och butikerna. Det har restauranger med typisk regional och utländsk mat. Och det är en plats där du kan besöka tyst eftersom det har polissäkerhet dygnet runt. Det är också en perfekt plats att gå och ta bilder att komma ihåg.


Vad du kan besöka i San Blas-området

De viktigaste attraktionerna i detta område är:


• Cuesta de San Blas


• Galleri för Hilario Mendivil och familj


• Merida-huset


• Olave Crafts


• San Blas-templet


• San Blas-marknaden


• Gallerier och workshops för konstmålningar


• San Blas synvinkel:


Hur man besöker stadsdelen San Blas

Du kan besöka Barrio de San Blas lugnt här du betalar ingen ingång, men kom ihåg att du måste betala ingång för att besöka KIRKEN. Du kan också ta chansen att besöka stenen av de 12 vinklarna som ligger uppför San Blas sluttning.