Cities of the World - Hotel Cusco

San Blas Templet


San Blas Templet - : Cities San Blas Templet - : Cities San Blas Templet - : Cities

San Blas-templet ligger i staden Cusco och ligger i det berömda kvarteret San Blas, 10 minuter från huvudtorget i Cusco. San Blas-området är också känt som konstnärens stadsdel.


San Blas-templet var en av de första församlingarna som byggdes i staden Cusco på order av vicekung Francisco Toledo, vars ursprungliga konstruktion förstördes av jordbävningen 1650. För närvarande har San Blas-templet en byggplattform i form av ett kors Latin och en enkel fasad av plateresk egenskaper. Uppenbarligen uppfördes kyrkan på en Incan-helgedom tillägnad kulten av guden "Illapa" som består av blixtar, åska och blixtar. San Blas tempel är gjord av Adobe, med gaveltak och har en blygsam portal utan ornament. Bland dess huvudsakliga attraktioner i San Blas-templet är dess interiörer i San Blas-templet som har en konstnärlig och prydnadsrikedom, konstverk som framhäver bland annat dess berömda barock predikstol (huggen i cederträ är det mest överraskande Spansk konstnärlig snickeri i Churrigueresque), som förtjänar en speciell studie samt värdefulla bildverk från Cusqueña School of Art.


Entréavgift:


Inträdesavgift (endast delvis till detta museum):


Vuxna /. 15.00

Studenter /. 7.50


Avgiften för att få tillgång till alla museer som utgör kretsen:

Vuxna /. 50,00

Studenter /. 25.00


Plats för att köpa biljetten: Vi kan gå till rummet för den heliga inkvisitionen som ligger på Plaza de Armas. Besökstider: Måndag till söndag: 10:00 a. m. 06:00 s. m.


Förutom att besöka templet San Blas, kan du besöka stadsdelen San Blas, som verkligen är mycket vacker där du kan se mycket hantverk, Cusco boutiquehotell, hotell, vandrarhem, barer och restauranger och dess vackra gator.