Cities of the World - Hotel Cusco

Vilka platser att besöka i Cusco?


Var man ska bo i Cusco Var man ska bo i Cusco Var man ska bo i Cusco

Staden Cusco är den mest besökta turistdestinationen i Peru. Där kan du hitta ett stort antal hotell i Cusco, restauranger, barer, museer, arkeologiska centra och mycket mer. Och här är en lista över de viktigaste attraktionerna i staden Cusco.


1. Machu Picchu

Machu Picchu är världens mest berömda Inca-citadell och ligger 110 kilometer nordost om Cusco. Denna historiska fristad anses vara den arkitektoniska juvelen i landet och berget omges av tempel, plattformar och vattenkanaler. På grund av dess betydelse anses Machu Picchu vara ett kultur- och naturarv för mänskligheten av UNESCO.


2. Mountain of the 7 colours

Detta berg ligger i Vilcanota-bergskedjan, mellan bergskedjorna i de peruanska Anderna, cirka 5 000 meter över havet. Berg vinicunca Idag är det en av de mest besökta destinationerna i landet eftersom det är ett naturligt utrymme där besökare kan se de sju färgerna på regnbågen berg vinicunca tack vare de mineraler som finns i jorden och erosionen av stenarna i dess kullar och sluttningar. Denna kombination av naturliga effekter gör detta berg till en unik plats i världen.


3. Sacsayhuamán

Denna Inca-fästning har strukturer på upp till 125 ton i vikt, vilket visar vikten av detta konglomerat av byggnader vars ursprung går tillbaka till 1500-talet. Sacsayhuaman erbjuder en fantastisk utsikt över Cusco och du kan se topparna i Ausangate, Pachatusán och Cinca. Detta arkeologiska komplex bevarar, enligt experter, 40% av dess forntida struktur.


4. Humantay Lagoon

Humantay är ett snötäckt berg som är en del av Vilcabamba-bergskedjan och ger upphov till bildandet av lagunen som bär sitt namn och som sticker ut för sin turkosa färg.

 

Vilka platser att besöka i Cusco? Vilka platser att besöka i Cusco? Vilka platser att besöka i Cusco?

5. Choquequirao

Choquerirao arkeologiska park imponerar med den majestätiska Inca-arkitekturen, vars konstruktion tillskrivs efterföljarna av Inca Pachacútec, Tupac Inca Yupanqui eller Huayna Cápac, mellan 1500- och 1500-talet. På grund av dess rika flora och fauna anses det vara ett regionalt bevarandeområde av det nationella systemet med statliga skyddade områden (SERNANP).


6. Ollantaytambo

Inka-resterna i Ollantaytambo är rester av staden som Pachacutec beordrade att bygga efter att ha underkänt sina invånare och erövrat dessa länder. I resterna som bevaras kan du se jordbruksinfrastrukturen som byggdes århundraden sedan, och bron som förbind staden med Inca Trail. Dessutom sticker det ut i detta utrymme att det användes för ett militärt syfte som avslöjats av väggarna och vakttornen. Det finns 150 steg som skiljer toppen från den nedre delen. Det finns också ett utrymme som ägnas åt tillbedjan av vatten.


7. Moray

Bilden av det arkeologiska centrumet Moray är oförglömligt. Och det är så att detta utrymme konfigureras av jordbruksterrasser som, inbyggda i gigantiska naturliga fördjupningar, är koncentriskt överlagrade, cirkulära och ger upphov till en slags gigantisk amfiteater. För att få en uppfattning om dess immensitet har det största hålet ett djup på 150 meter och plattformarnas medelhöjd är 1,80 meter.