Cities of the World - Hotel Cusco

Sacsayhuaman


Sacsayhuaman Sacsayhuaman Sacsayhuaman

Sacsayhuaman-fästningen Sacsayhuaman Archaeological Park ligger 3 km norr om staden Cusco (Qosqo), på toppen av ett berg, den täcker cirka 3000 hektar, där det finns en rik andinska fauna och flora som belyser närvaron av lamaer kestrels och hökar.


Peru och Cusco rika på arkeologi, fortsätter att erbjuda oss nya upptäckter och ny forskning (2009) har värderat nya fynd inom detta område.


Sacsayhuaman (Quechua röst Sate hawk)

Cyklopiskt mästerverk av Inca-arkitektur. Imponerande megalitiska ruiner, belägna på toppen av en kulle som dominerar norra delen av staden. Historiker från den spanska erövringen tillskrev den militära syften, som senare blev religiösa och äntligen en arbetsplats. Väggarna består av stora stenblock som når upp till 9 m. hög, 5 m. bred och 4 m. tjock, den största beräknas ha en vikt på 125 ton; besökaren undrar hur de kunde ha förts dit. Korsningen mellan de enorma stenarna monterades perfekt utan användning av murbruk. Huvudväggen består av tre på varandra följande sicksackväggar, den andra och den tredje ovanpå den första. Plattformarna har i genomsnitt 360 m. långa och kommuniceras via trappor och entrédörrar.


Incas tron ​​är omgiven av stenar framför bastionerna som dominerar esplanaden och den "rullande", som ligger på samma platå. Sacsayhuaman var platsen för viktiga historiska händelser, särskilt under den spanska erövringen. Varje år på huvudsprånget firas framkallandet av Inti Raymi. Det ligger 3 km från Plaza de Armas i staden Cusco och kan nås på en promenad eller nås via motorvägen Cusco - Pisac.


Sacsayhuaman

Nära Sacsayhuaman kan du besöka den arkeologiska platsen Qenqo, du kan också hitta olika turistrestauranger, Cusco boutiquehotell, rekreationscenter mycket nära Sacsayhuaman. Du kan också observera andinska djur i området, ett bra ställe att tillbringa med familjen.