Cities of the World - Hotel Cusco

Mercado San Pedro


San Pedro marknaden San Pedro marknaden San Pedro marknaden

I staden Cusco är en av de platser att besöka den traditionella marknaden i San Pedro, en plats där människor från Cusco brukar göra sina inköp eftersom det erbjuder den bästa miljön att lära känna den mest traditionella i denna stad. Det ligger nära Plaza de San Francisco, på Cascaparo street och några minuter från Santa Catalina kyrkan. Och 10 minuter från huvudtorget i Cusco.


Det är en San Pedro-marknad sedan 1925, då den grundades och under de senaste decennierna har den behållit samma utseende. Observera att det var den berömda ingenjören Gustav Eiffel som var ansvarig för konstruktionen, där det tidigare fanns ett slakteri. Stilen den presenterar är kolonial, med ett metallskydd och det är en mycket mysig plats. På san pedro-marknaden hittar du butiker tillägnad mat med traditionella produkter som konsumeras i Peru, i andra butiker kan vi hitta färgglada blommor och det finns också presentbutiker som är intressanta för turister att köpa souvenirer som hantverk och dekorativa föremål. Det är intressant att dra nytta av att köpa högkvalitativa produkter som choklad och kakao, som är mycket typiska produkter som finns på marknaden, bland annat hantverk, kryddor.


Det kan vara ett bra alternativ att gå till frukost för att dra nytta av och njuta av färsk juice med olika lokala frukter och olika typiska livsmedel till bra priser. Det är möjligt att besöka dagligen från 06:00 till 17:00 Framför San Pedro-marknaden ligger tågstationen San Pedro och i närheten av marknaden finns boende, ett boutiquehotell Cusco, lägenheter och restauranger. En plats som du måste besöka när du anländer till Cusco.